mandag den 5. marts 2012

Den enøjede er konge... og en langsom træner

Så har jeg været ude og løbe 15 km i mit marathonpace. Lav puls og højt humør.

Jeg har ofte hørt inaktive folk sige, at løb skulle være så sundt, men hvorfor er der så ingen løbere, der smiler. De skulle have set mig løbe. Jeg kunne have sunget hele vejen, så meget overskud og luft var der. Og det vilde er, at jeg stadig overhalede mange løbere.

Jeg er jo ikke et unikum. Der er mange derude, der løber hurtigere, end jeg nogensinde vil komme til. Men med alle de langsomme derude er det svært ikke at føle sig lidt god. Hvor er der bare mange, der ser ud som om, de er ved at dø og det altså selvom de løber så langsomt.

Her bør jeg måske tilføje, at der intet er galt i at løbe langsomt, vel at mærke hvis du træner meget. Ved langsomt løb slider du nemlig ikke så meget på kroppen, du restituerer kort sagt hurtigere. Men hvis du løber alle dine løb langsomt, så forbedrer du dig aldrig.

Jeg kender til en løbetræner fra københavnsområdet, der løber langsomt og ikke forbedrer sig. Sikke en træner! Jeg mener, hvis man ikke selv forbedrer sig, hvordan skal man så hjælpe andre til at blive bedre? Lad os tage et eksempel, vedkommende løb sidste år i maj et halvmarathon på 02.16.54 og tre måneder efter var han 10 min og 8 sekunder langsommere om samme distance. Til sammenligning løb jeg mit første halvmarathon i den rædsomme tid 1.45.46, tre måneder senere klarede jeg det 13 minutter hurtigere, stadig ikke godt nok, men dog en forbedring.

Ville du have en træner, der ikke selv kan forbedre sig? - Jeg ville ikke! Dog er det da fint, at der også er trænere til motionister, altså til dem der betragter landing på hæl som løb, selv om det i min verden er at betragte som gang. Men nok om ham, han løber i en anden liga end undertegnede og det skal han da have lov til! ;o)

2 kommentarer:

 1. Der er mange, der er både langsommere og hurtigere end dig; men hvor er det dog synd, at du er nødt til at sammenligne dig med de langsomme for, at du kan føle dig god? Er det ikke det samme som, at sammenligne sig med de fede, for at føle sig slank?

  SvarSlet
 2. Kære Ole,

  Jeg sammenligner mig ikke med de langsomme løbere, jeg løber blot fra dem!

  Respekt har jeg for så vidt for alle løbere, der løber for at forbedre sig. En pige, jeg f.eks. har kendt, har netop skåret 12-13 min af sin tid på hm. Det er da flot.

  Men jeg har altid været en dårlig vinder og jeg lærer nok aldrig, at det ikke er populært at håne. Omvendt virker hån som benzin på mit eget ambitiøse bål.

  Min egen respekt opnåede jeg i søndags. Det er een ting. At få respekt og anerkendelse af andre og hurtigere løbere, det fik jeg samtidig og det er pragtfuldt.

  Ergo sammenligner jeg mig kun med de bedre løbere, det er dem, jeg vil slå!

  SvarSlet