tirsdag den 28. maj 2013

Uge 21 - I intervallernes tegn og at være i liveI går sluttede jeg nedenstående af med at skrive, at jeg levede. Det gør jeg stadig, men på vej hjem fra jobbet var det ved at gå galt.

Jeg bor i en by, der ikke just er kendt for et højt (ud)dannelsesniveau. Om det er derfor, at andelen af tåbelige bilister er så høj, ved jeg ikke. Personligt mener jeg ikke, at det kræver den helt store intelligens at være trafikant og samtidig vise hensyn.

Én ting er Briantyperne. Deres biler kan som regel genkendes og høres i miles omkreds, men faktisk kan jeg ikke huske at have risikeret et sammenstød med sådan en. Og skete det, så ville det næppe alligevel komme som en overraskelse.

Derimod er det mig ubegribeligt, at man kan køre hensynsløst i en firmabil. Og det var netop en firmabil, der undlod at holde sin vigepligt for mig i går på vej hjemad på cykel. Nu har jeg altid hovedet med mig rundt som trafikant og især som den bløde part er jeg altid lidt ekstra opmærksom på, at det er dumt at stå på sin ret, hvis det betyder, at man ender som udsplattet kølerfigur. Så derfor nåede situationen aldrig at blive farlig.

Bilen kørte rundt med et stort flot logo fra den nyåbnede bager på Vestergade. Så nu ved jeg, hvor jeg ikke skal handle brød, kald mig nærtagende, men sådan er jeg!

Ved en anden lejlighed formåede en af byens største tømrerer i byen først meget flinkt at holde for mig, for dernæst at skære ind foran mig ved næste lejlighed og samtidig vise mig et grimt håndtegn. Om han var sur over at jeg slog ud med armene eller at jeg tillod mig at løbe dér, tør jeg ikke gætte på. Men dårlig opførsel er altså ikke god reklame.

Nedenstående min træning for denne uge. Onsdagen blev ødelagt af et møgvejr og jeg hundefrøs efter 20 minutter, hvorfor jeg afkortede den dags træning.

Turen hjem fra Sorø blev løbet lidt i intervaller, heraf 8 km i 16-17 km/t, altså en minuttid mellem 3.42-3.45, dette var for at hævne mig ovenpå onsdagens mislykkede intervaltræning, men uden tanke på at klubtræningen søndag nok også bød på intervaller.

Mandag, 10K@4.43, gns. puls 143

Tirsdag, 12K@4.51, gns. puls 142

Onsdag, 3½K@4.41 + 4 x 500 m intervaller á @3.31, @3.47, @3.26, @3.46 og 1½K@4.46
(I silende regn fra start til slut) (Intervallerne havde en lille bakke!)

Fredag, 19K@4.15, gns. puls 151

Søndag,  14K@4..40 + en interval á 1000 m @3.37, dernæst 2 x 800 m á @3.22 og @3.48, og til sidst 4 x 600 á @3.17, @3.43, @3.43, @3.41
(klubtræning)

I alt 67 km!

9 kommentarer:

 1. Hej Snob,

  Har du et løb du træner til?

  Du skal løbe Berlin marathon ikke sandt?

  Bliver spændende at følge dine resultater, din træning må lønne sig.

  KH Karian

  SvarSlet
 2. Hey

  Jo, Berlin ligger fast! Og hvis der er plads til det i kalenderen, håber jeg på et halvmarathon inden.

  Har du planlagt nogle løb?

  KH

  Per

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen, Ja jeg skal løbe halvmaraton 9. juni i Århus. Havde ambitioner om at løbe godt og stærkt. Men så kom der en invitation til 50 års fødselsdag som skal fejres den 8. juni, og siden løbet i weekenden er løbe selvtilliden lille... så jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal tro på.
   Men når det er sagt, tror jeg det bliver et rigtig fedt løb, det er Nykredit der arrangerer og man skulle næsten tro det var et maraton med al den service og virak der er omkring løbet, som løbes i Århus' gader lukket for trafik :)

   Jeg synes det er en trist udvikling at mange mennesker ikke viser hensyn, og tror hele verden er til for dem. Mange synes pt. det er meget besværligt at vise de skal dreje - det kan virkelig hidse mig op. Nå men god du overlevede !

   God weekend

   Slet
 3. He he - her i "storbyen" kan fænomenet observeres (stort set) dagligt på motorvejen (og nej, jeg cykler der ikke, så det er ikke undertegnet man fra tid til tid kan høre om i trafikradioen..) : firmabilerne er ofte de værste i pendler-trafikken (og det er absolut uden hensynstagen til firma-logo størrelse, eller de smarte 'stickers' med "Ring til mig og fortæl hvordan jeg kører..." :)

  Jeg sørger altid for, når jeg cykler, at holde øjenkontakt med bilister/chauffører i de situationer, hvor jeg kan komme til skade hvis jeg blindt fastholder min prioritet - så er jeg også sikker på at de har set mig, og ikke bare "moser mig ned". Ja, det kan være lidt besværligt - men hellere det end en tur på køleren af den lokale bagers budbil!

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at du trods din cykelforelskelse ikke bevæger dig ned på motorvejen! ;)

   Jeg forsøger også at lære mine børn ikke at stole på nogen i trafikken, men de kan ikke helt forstå, at det er deres opgave at holde øje med både bagfra kommende biler og biler fra tilstødende veje, når de nu kører ligeud.

   Slet
 4. Surt med bilerne - men ellers en fin løbeuge :) Vi ses vel søndag ? Lod lige mærke til dine intervaller - det er da en del forskel du har i fart på intervallerne ? Hilsen Jacob

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep til søndag!

   Der er kæmpeforskel på intervallerne. Onsdagen skyldtes, at jeg henlagde træningen til en vej med bakke, for der var vandpytter(søer) på fodsporet, og jeg burde nok bar have løbet een lang, lidt hurtigere tur i stedet. Det havde nok passet bedre til humør og vejr.

   Ved søndagens intervaller holdt jeg stort set samme position i gruppen ved hver interval, men jeg kan godt se, at det ser lidt mystisk ud. Måske var det bare vejens hældning eller fredagens hårde løbetur, der spillede ind.

   Til gengæld er jeg blevet bedre til at ramme en minuttid omkring de 5!

   Slet
 5. Ja, dårlige sider hos os mennesker bliver let forstørret til kassevognstørrelse, når de maksimeres af mekanik, blik og rå hestekræfter. Men når du topper til efteråret, løber du da bare fra dem og kaster din sved på deres forruder! Hvis de ikke selv har kørt deres forretninger i sænk inden da. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er vild med din måde at skrive på!

   Slet