søndag den 19. maj 2013

Uge 20 - Cph Marathon og en tanke om at snyde sig til 30 km ekstra


Nej, jeg løb ikke Cph Marathon i år, men det var der mange andre der gjorde og tillykke til alle dem, jeg kender, som gennemførte og oven i købet satte PR. Nå ja, også til dem, jeg ikke kender. Man skal jo ikke være smålig!

Mit primære mål i år er Berlin Marathon. Og når vi nærmer os, er jeg parat til at ofre mine ugentlige flasker rødvin, gå i cølibat, drikke rødbedesaft, spise alger og øge træningsmængden til 100 km om ugen.

Men inden vi kommer så langt, har jeg stadig et par uafsluttede GDS-projekter, jeg med mine 10 tommelfingre skal forsøge at afslutte. I dag skulle træværket males, men en heftig regnbyge lagde hurtigt den plan i ruiner.

En af denne uges løbedage så således ud: 2 km, pause på 40 min., 2 km, pause på 8 timer og derefter 2 km igen.

Sagen var den, at min stationscykel skulle have en lidt større tur hos cykelsmeden, hvorfor jeg løb hjemmefra til stationen, og når jeg nu havde løbeskoene på, lod jeg min anden cykel stå ved næste station og løb den korte tur til kontoret, arbejdede lidt og løb tilbage.

Efterfølgende har jeg tænkt over, om det var en måde at skrue mit ugentlige kilometerantal i vejret? Hvis jeg gentog ovennævnte alle hverdage, ville det give mig mindst 30 km, men hvad med kvaliteten/effekten?

Der er et par praktiske ulemper. Skiftetøj, vaskeklud og en bedre taske. Det er alt sammen overkommeligt.

Men hvad med den manglende kontinuitet; altså har det betydning, at turene er så korte? - Jeg ved det ikke, måske det var et spørgsmål, man burde stille til plenum på løbesiden, hvor jeg vist stadig har en profil. Eller min træner! Byd gerne ind derude, jeg er meget lydhør!

Denne uge så ud som følger:

Tirsdag: 15.5K@4.14, tid 1.05, gns. puls 156

Torsdag: 12K@4.33, tid 54.45, gns. puls 149

Fredag: 6 km som nævnt ovenfor

Lørdag: 19 km, de første 12K@4.30, så 4K@3.40-3.45, og herefter 3K@4.30 - hold fast, der var varmt, og jeg løb i bar mave de sidste 17 km, desuden havde jeg kun en enkelt gel med og intet vand. Det var måske lidt dumdristigt. Gns. puls 154, men  med en stignende tendens, de sidste 3 km steg den til 161 på trods af det lavere tempo.

Søndag: 13K@4.33, tid 59.17, puls 140

4 kommentarer:

 1. Ser godt ud - gode planer. Hvis planen holder bliver du hurtig til Berlin !! Tror dog ikke rigtigt på, at de 2 km du kan løbe hist og pist i forbindelse med din transporttid vil være noget der giver noget. Det er for kort til du rigtigt kan bruge kilometerne til noget. Du skal op at løbe mindst en halv times tid for at du kan bruge det til noget vil jeg sige - 2km bliver bare "junk" Der hvor du skal gøre forskellen er at du skal have 2 dage om ugen med kvalitet (og disse dage skal benene og energien være på max), også sørge for at resten af din uge bliver holdt nede i tempo og dvs tempo omkring 4.45 - 5.00. Du har generelt tror jeg for høj speed på dine træningspas :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, du har meget ret i at så korte ture er mere junk end godt! Vi kender jo alle til, at de to-tre første km ofte er de værste at løbe, så alene derfor er jeg meget tilbøjelig til at give dig ret.

   Og ja, jeg prøver at komme ned på en minuttid omkring de 5. Det er svært! Jeg skal dog lære det, du har rykket dig vildt, og dét vil jeg også...

   Slet
 2. Nu ved jeg ikke hvor langt der er fra matriklen, derhjemme, til jobbet - men måske at man kunne undvære togturen? Eller, istedet (..hvis nu togturen går fra Ringsted til Kbh...), løbe til en station lidt tættere på jobbet, før man springer på toget det sidste stykke?

  Jeg praktiserer selv, fra tid til tid, idéen om at gøre transporttid til motionstid - dog på cyklen og ikke i løbeskoene. Dvs. Jeg cykler hjem om eftermiddagen - og igen til arbejdet næste morgen. Det kræver så, at man første morgen tager tøj og madpakke med til 2 dage ... men det er absolut til at ha' med at gøre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bor i Slagelse og kontoret ligger i Taastrup.

   Idéen er ikke dårlig, og jeg har af og til gjort noget tilsvarende ved at stige af i Sorø og løbe hjem derfra. Jeg nyder de ture, for når man er hjemme, er alle dagens strabadser helt overstået, men omvendt skal familien lige være med på den plan!

   Slet