mandag den 12. november 2012

Uge 45 - Nyt ur og Movember


Den er god nok. Deres snob har sørme tillagt sig overskæg!

En kær tidligere kollega skrev til mig, at hun ellers ikke troede, at jeg var typen, der hoppede på fælles ting som Movember. Og hun har meget ret. Hvis ikke det var fordi, det var i en god sags tjeneste, ville jeg aldrig gøre det.

Børnene synes, det stikker, kollegerne var begyndt at undre sig og en veninde lod mig igår direkte vide, da jeg spurgte, at det ikke var pænt.

Og for pokker hvor har hun ret. Det pynter på ingen måde, og der er desværre kun gået 12 dage af måneden i skrivende stund. Jeg ved ikke, om jeg kan leve med sneglen på overlæben 18 dage endnu. Og kære læser, jeg tvivler på, at jeg vil lade det fotografere og udstille det her på siden. Udstiller jeg mig i forvejen ikke allerede nok?

Derudover så var uge 45 ugen, hvor jeg endeligt lagde mit syge ur i graven. Jeg har ikke nævnt dets helbredstilstand med så meget som et ord, for af alle personfølsomme oplysninger er sundhed/sygdom den mest hemmelige. Dernæst kommer race, straffeforhold, politisk tilhørsforhold, seksualitet og i sidste række kommer økonomien vist nok.

Men nu er det jo dødt og så kan jeg godt afsløre, at forudsætningen for at holde det i live var, at det ikke måtte løbe tør for strøm og aldrig måtte slukkes. Skete det alligevel, kunne det kun vækkes til live, hvis man var meget, meget heldig. Sidst men ikke mindst kunne computeren ikke komme i kontakt med det.

Efter et par lange måneder med sådan en syg patient på armen, valgte jeg altså i sidste ende at give det dødskysset og har nu indledt et forhold til et Garmin FR310XT. Og jeg tror det er det rigtige valg.

Det nye ur skal hjælpe mig intervaltræning, temposkift og træningszoner, som fra min side bør få mere fokus for at blive en bedre løber. I den her sammenhæng kan jeg med det samme tilstå, at mere fokus ikke er svært. Jeg har dig trænet interval og fartleg, men aldrig haft fokus på træningszoner. Jeg har bare løbet og ofte så hurtigt som muligt, selv når det var langt. Ny klub, nye tider..... (og forhåbentligt nye PRs)

Ugens træning i tal:

Mandag: 5 km uden ur, men bøger under armen som skulle afleveres på biblioteket.
Tirsdag: 14 km, de første 8 i læ og med delvis medvind, de sidste 6 i strid modvind og langsomt.

Lørdag: 12 km udover landet, men min grusvej var blevet asfalteret. Godsejeren har vist penge!

Søndag: 13 km blandet løb med min nye klub, hvor jeg ikke gav den så meget gas som sidst, da jeg havde drukket pænt meget vin lørdag aften.

I alt ca. 44 km - næste gang, løber jeg ud til træning, hvis jeg da ikke har ødelagt mig selv efter 10 km løbet på lørdag, hvor målet er ca. 39 min.

10 kommentarer:

 1. Stort tillykke med det nye løbeur - jeg håber også på at mit gamle garmin en dag står af og nægter at fungere, så jeg kan få opgraderet, irriterer mig lidt at jeg på det punkt "går ned på gearet", men modsat kan mit gamle jo 99% af hvad de nye ure kan. Jeg er også sikker på at du vil opleve et ryk, når du som du skriver får fokus på træningszoner, og ikke blot rykker i samme tempo og fuld gas hver gang. Pøj med løbet lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu skal du vel ikke købe sko det næste lange stykke tid, så kan du jo lægge lidt penge til side på den konto!

   Børnepasningen er arrangeret, så nu glæder jeg mig til at løbe om kap med dig og de andre....

   Slet
  2. Jep, men stadigvæk et par skomodeller jeg godt kunne tænke mig, slider vel nærmest gennemsnitligt et par ned hver anden måned, så synes efterhånden at skobudgettet er rimeligt stort..hehe. Ja, herligt at høre at du kunne få pasningen arrangeret. Med den fart du har på ude til træning, så er jeg sikker på at du nok skal nå din målsætning om 39.00. Jeg kommer nok til "at halse" en anelse efter, og går efter lige under 40.00, men er ikke helt sikker på hvad formen er til på en tier, det er meget længe siden jeg har løbet en.

   Slet
  3. Et par sko hveranden måned? Det er godt nok voldsomt. Man siger jo gerne, at der er 700-1000 km i en sko alt efter modellen.

   Tak tak, men synes nu ellers også, at du lægger god energi i træningen. Det gør vi alle jo og det er det, der gør det så skønt!

   Slet
  4. Ja - nærmer mig efterhånden også omkring 350km pr. måned, og vil også gætte på de i snit holder 700km, så passer regnestykket da meget godt :)

   Slet
  5. Du har ret!

   Du kunne jo overveje at løbe lidt færre kilometer...

   Slet
 2. ak, hvad gør man ikke for en god sags tjeneste...

  Hører vi mere om uret og om du er tilfreds med det?

  Jeg har det gamle 205, men ser ofte på andre modeller.... har det lidt anstrengt med puls, så ved ikke rigtigt. Nu er jeg også blevet glad for Endomondo. Har du for øvrigt set det nye løbeur Leikr hedder det vist nok. Det kan købes på Endomondo

  Forsat god træning :)

  SvarSlet
 3. Jeg hentede uret i lørdags og har ikke nået at indstille det endnu, men du skal nok høre nærmere... Indtil jeg får mere erfaring med det, vil jeg henvise til en meget grundig tester og triatlet DC Rainmaker http://www.dcrainmaker.com/2009/09/garmin-forerunner-310xt-in-depth-review.html

  Leikr ser rigtig lækkert ud. Og funktionerne lyder også lovende, men om det alt sammen holder, det vil jeg glæde mig til at høre om. I så fald kunne jeg da godt finde på at købe et Leikr, når 2. generation kommer på markedet.

  Du løber heller ikke efter puls? - Men det er jo det, vi bør gøre!

  SvarSlet
 4. Jeg kan godt tåle at se din overskæg. Tror jeg nok. Kom frisk med billeder. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har vist blod og snot, så ja et skæg kan vel også tåle dagens lys!

   Lad mig tænke over det...

   Slet