lørdag den 17. november 2012

10 km Vinterserieløb 1/4 og en ny PR

Min nye klub ligger ikke på den lade side, selv om det er vinter. Én gang hver måned startende med denne måned afholdes en lille 10 km konkurrence, hvor ruten går ind i skoven på brede skovstier, nogle naturlige, andre asfalterede, og helt fladt var der bestemt ikke. Ej heller helt i læ. Eller uden modvind.

Vejrprognosen havde ellers dagen før lovet 7-8 grader, så varmt var det desværre ikke, heldigvis dog tørt. Men tænderklappende koldt. Men altså ingen brok herfra!

Jeg havde denne uge kun løbet 10 km om tirsdagen og 7 om torsdagen. Det var det muliges kunst. Tiden var ikke til mere. Jeg havde ellers planlagt at løbe 15 torsdag, så jeg var sikker på min kondition, derfor var jeg lidt spændt på, hvad min form rakte til.

Starten gik.

Eliteløberne fløj af sted. (en af dem, havde løbet Frankfurt Marathon på 2.16!) Og det skulle de have lov til, så hurtig bliver jeg aldrig. I stedet startede jeg med at følge en lille gruppe med træneren som hare. Men da han ved de 3-4 km justerede farten lidt opad, efterlod han sig en lille gruppe, hvor vi skiftedes til at tage føringen. Ikke nøjere struktureret; jeg skønner, at vi alle følte os lidt usikre på kulde kontra form, men pludselig tog en løber med meget bare og meget blege ben teten og lagde sig forrest og den position ville han tydeligvis holde.

Jeg lod ham således lege hare. Så kunne jeg samtidig forsøge at få frosten ud af mine linser. Nu skal det ikke lyde som en undskyldning, men først blev venstre linse helt stiv, og på et tidspunkt frygtede jeg, at den var tabt. Med en hånd for øjet fik jeg den tøet lidt op og det blev flere gange nødvendigt, siden også for det højre. Halvblind som jeg er uden, ville det ikke være godt. Jeg tror, jeg må kapre mig en førerhund eller medbringe briller ved næste løb...

Frosne linser eller ej. I dag havde jeg ikke mere at skyde med, og det gik da meget godt, trods alt. Og hvor jeg før drømte om sub40, tillader jeg mig nu at drømme om sub38.

Resultatet blev således:

10 km
Tid: 38.43
Gns. puls 169 (88% af makspuls)

Det samlede resultat findes her

3 kommentarer:

 1. Tillykke med den nye PR - det er et flot hug af den gamle, og på en flad 10er så er du allerede tæt på sub38. Hvem var gutten med de blege ben..hehe ?? Jeg frygtede en hel del om I ville komme drønende nede bagfra - og er ikke sikker på jeg ville kunne komme med et modsvar, hvis der var kommet et ryk. Jeg følte, at min eneste chance var at holde et højt tempo hele vejen hjem og helst forsøge at øge det lidt.

  SvarSlet
 2. Din taktik virkede i høj grad! Og jeg frøs bare ved at se på dine ben...

  Jeg skal til julefrokost ved næste løb, så mit forsøg på ny pr, bliver til januar.

  SvarSlet
 3. Hej Per, Tillykke med din overlegne pr. Hvor er du god!
  Og tænk på hvis vejret havde været godt og ingen kontaktlinse havde drillet... det tegner godt.

  Tak for din kommentar. Du har ret i, at jeg skal passe på (suk)

  Fedt, med vm 2014! :)

  Forsat god træning!

  SvarSlet