mandag den 31. december 2012

Uge 52 og godt nytår!Gaverne er nu for længst pakket ud og nissen er nu rejst. Den største gavehøst stod i børnenes tegn og sådan skal det jo være. 

Af de 15.000 kcal, er der nok en lille halvdel tilbage, men så har vi jo et sikkerhedsnet, hvis januar måneds sunde levevis skulle gå hen og blive for sund!

Omkring nissen glemte børnene ganske vist at stille mad op til den et par gange. Når de glemte det, skete der ting og sager, f.eks. med deres legetøj, der byttede værelser. En anden dag var der ris i deres handsker og gulerødder i deres støvler. Men når de til gengæld huskede at stille noget op, var der intet tilbage på tallerkenen, heller ikke de krummer, vi lod blive tilbage. Tallerkenen var simpelthen slikket ren og det så altså ud som om, at der vitterlig var en nisse på loftet. Men nu da vi har dresseret den til at komme og spise ved loftslugen, hvorfor så ikke udnytte det? Snart finder den ikke mad på en tallerken, men i en fælde. Og så må vi krydse fingre for, at det ikke er en skabning med hue, vi fanger....

Med julen fulgte masser at tid til at slappe af i og jeg slapper nok bedst af på den aktive måde, således så denne uge ud som følger:

Mandag: 15 km - ud til den ene ende af byen og hjem igen. Uret havde jeg glemt at lade op, men jeg løb nok lidt ekstra stærkt for ikke at forsinke resten af familien, det er jo kun jul en gang om året.

Tirsdag: 15 km ud over landet. Mange små bakker og de blev udnyttet til at lave lidt bakketræning, men resten af kilometrene blev løbet stille og roligt. Tid 1.06.43 // 4.26/km 

Onsdag: 12 km blev også løbet meget stille. Tid 52.12 // 4.25/km

Torsdag "slappede" jeg af med status på jobbet!!

Fredag: 14.5 km på en kold, kold dag. Jeg syntes ikke luften ville ned i mine lunger. Tid 1.05.38 // 4.29/km

Lørdag: 17 km stod i naturens tegn. Først via fodsporet, forbi en meget veldresseret hund, hvor ejeren fik den til at sætte sig, mens han selv gik videre og da jeg var forbi, fløjtede han den til sig. Respekt! Og via fodsporet ind i skoven og derfra hjem ad ringvejen. Tid 1.17.35 // 4.33/km

Søndag: 13.5 km - Igen havde jeg glemt at lade uret op. Men jeg kom ud til klubben, hvor vi skulle ønske hinanden godt nytår. Vi delte os op i tre grupper, jeg i den hurtigste gruppe, som kun bestod af tre mand og af de tre var jeg så sandelig den langsomste. Og jeg fik min sag for. Turen bød på mange bakker op og ned, men også på meget snak. Hyggeligt, men også hårdt. Men med alle de langsomme kilometre i benene havde jeg også netop set frem til at blive udfordret lidt. -  4.22/km, måske ikke nævneværdigt hurtigt, men i terrænet var det.

I alt: 87 km


Og som en afsluttende bemærkning så har mine ben det overordentligt godt. Hvis man skimmer mine sidste mange uger igennem, ser man hurtigt, at jeg i de fleste uger kun kommer op på 45-50 km og al teori siger jo, at man kun bør lægge 10% på fra uge til uge, men med min bagage fra hele året, så turde jeg godt, men jeg tager ikke ansvaret for dig derude, hvis du gør det samme.

Dette bliver mit sidste indlæg for i år, i morgen vil jeg sikkert sløv og træt sætte mig til tasterne, dels for at samle op på året, der gik, dels for at se fremad. Og så skylder jeg vist også at sammenfatte reaktionerne fra sundhedseksperten, men mange er de ikke, viljen til at svare udeblev.

Godt nytår, må det blive et lykkebringende et af slagsen for os alle!

1 kommentar:

  1. Imponerende træningsindsats (og tempo) i den forgangne uge. Godt nytår !! :)

    SvarSlet