fredag den 20. september 2013

Ikke et ord om løb - BerlinSå snart jeg havde skrevet titlen på dette indlæg, kom jeg til at tænke på min skolegang med en latterlig feministisk tysklærer (siden fulgte kun sadistiske tysklærere, men de kunne da lære fra sig!)

Oh weh, nogle bøger man blev udsat for dengang, og film ikke mindst. Når man nu sidenhen har fået lidt uddannelse i tysk, kan man undre sig over tysklærerens valg af litteratur og film, og ikke mindst er det komisk at tænke tilbage på hendes skråsikre og absolutte holdninger - f.eks. omkring Øst/Vesttyskland som flertallet af tyskerne jo ikke ønskede genforenet! Heldigvis var denne feministiske lærer så nem at læse, at man kunne få høje karakterer blot ved tale hende efter munden.

Ovennævnte bog er sikkert virkelig god, men den repræsenterer noget af det litteratur, som vi elever slet ikke var parate til, beskrivelsen lyder: "Bolignød og pengemangel tvinger ægteparret Bogner til en ussel tilværelse. Kan man redde kærligheden ved at flygte fra ægteskabet og hverdagens krav." Man har et problem, hvis man som 7./8.-klasses elev kan sætte sig ind i den verden. Og udfra den præmis tabte læreren heldigvis hele klassen på gulvet med hendes emnevalg. Der forstod vores lærere i dansk og engelsk langt bedre at fange os med eksempelvis Orwells "Animal Farm" og Goldings "Fluernes Herre", som gav noget større diskussionlyst.

Tilgiv mig min slentren ned ad memory lane!

Snart går turen jo til Berlin. Og der skal besøges boglader en masse. I Tyskland har man jo lav moms på bøger ud fra tanken om, at bøger gør folk klogere. Derudover vil jeg se, om ik' der kan findes et par gode skiver vinyl og måske endda også lidt tøj.

Så her følger min lille to-do liste i Berlin.

Vinylforretninger 

Her vil jeg gå på jagt efter diverse plader, og mon ik' det skulle være muligt at finde noget af Einstürtzende Neubauten, som er en fantastisk gruppe. Alene deres navn! - Jeg dyrker som hovedregel pænheden i mit tøjvalg (intet ondt om konservatisme) men jeg elsker at få mine sanser provokeret og i musik og litteratur bliver pænhed ofte ligegyldigt.(Hvem sagde Seebach eller Burhan?)

Da Capo og Oye Records - Men selv Saturn har vinyl - Det kunne Fona godt lære af...

Bogpushere

Her fandt jeg et par stykker omkring Savigny Platz, samt en genial og folkelig italiensk restaurant. Så her skal jeg bare på opdagelse!

Tøj

Tja... Her følger jeg nok med som pakæsel og lader mig inspirere undervejs.

Kultur

Fjernsynstårnet og Rigsdagen, samt måske museumsøen.

Mad

Jeg holder en dør åben til en Supper Club, hvor man betaler og spiser det, man får serveret. En supper club er en pop up restaurant, der ikke har fast lokation, men som af og til popper op og hvor madglade og primært lokale stimler så sammen og nyder den gode mad. Ergo får jeg her lejlighed til at møde en masse tyskere, men det er lørdag aften, så det kan godt være, at jeg alligevel springer fra!

3 kommentarer:

 1. Skulle nogen formaste sig til at spørge til det, jeg ikke skrev om, kunne jeg fristes til at henvise til den gode Hr. Böll; og han svarede dem ikke!

  SvarSlet
 2. åhhh ha....

  Ja, det er utrolig så kedelig litteratur vi skulle læse i tysktimerne. Arbejderlitteratur med tristesse. Suk!

  Nå men løb eller ej, så lyder det som om, du får en fantastisk tur og har en plan.

  Jeg holder mig nu til at du løber... siden du sikkert springer fra Supper Club. Meget opmærksom læser du har her, hva'?

  SvarSlet
 3. Dejligt så opmærksom du er!

  Men skal jeg være ærlig, tror jeg mere på vin og god mad lørdag aften, det er der overvejende sandsynlighed for. Skal der sættes odds på, hedder den nok 95/5.

  SvarSlet