tirsdag den 10. september 2013

Perronen - Og toget kører mod?

Station i Berlin

Gæt hvor og vind et dårligt knæ!
Det her bliver et kort indlæg.

Jeg ved endnu ikke, om jeg bliver i stand til at løbe til Berlin. I går haltede jeg mig gennem 5 km. Ømheden var en fast følgesvend hele vejen, men heldigvis er det nu musklen lige over knæet, der smerter. Nu skal jeg helt ned i hug for at mærke knæet, alt i alt mangler jeg dog styrke og fuld kontrol.

Træningsprogrammet jager mig med daglige e-mails. Og nu er jeg jo åbenlyst langt bagefter. Og derfor er jeg også 100% sikker på, at sub3 denne gang ikke er muligt. En tid omkring de 4 timer synes mere realistisk, hvis en gennemførelse overhovedet er muligt. For skal jeg løbe alle 42 km med samme smerte som i går, så stiller jeg slet ikke til start.

Og så må jeg indrømme, at jeg ikke er så stort et menneske, at jeg kan stå på sidelinjen og heppe. Kan jeg ikke løbe, droppede jeg helst helt turen derned, men konen vil derned og så er der jo også den mulighed at besøge min gamle studieby og kammerat et par hundrede km syd for Berlin, mens løbet pågår.

Men lad os nu se, forhåbentligt vil den rette dosis træning med blandet cykling/løb give mig et smertefrit og flydende løb tilbage.

Mit helt store mål er jo at kvalificere mig til Boston Marathon og forsalget til næste års løb åbnede i går for de hurtigste løbere, hvor en tid på 2.54.59 for mit vedkommende ville give mig adgang til løbet. Nu satser jeg først på deltagelse i 2015 og eftersom forsalget dertil ligeledes ligger september 2014, er Berlin jo faktisk ikke min eneste chance for at opnå sub3 inden Boston Marathon 2015, så nu bliver jeg helt sikkert nødt til at løbe et marathon til næste år også.

Uge 36:

Løb 0 km
Cykling: 80 km (heraf 33 på raceren - en sprintertur med Vårby Bakke som afslutning. Engang klarede jeg turen med et snit på 32 km/t, denne gang hed det 27 km/t plus en øm bagdel! - endnu en grund til, at jeg aldrig bliver triatlet)

5 kommentarer:

 1. Halløj Per, Jeg havde håber på bedre nyheder, er ked af at høre det endnu ikke står bedre til. Håber du holder modet oppe - og ellers er det med at give den lidt gas med alternative træningsformer hvis du kan ?? Hvad med crosstrainer, kan du holde til det ?? Du skal glemme at du plages af de manglende træningspas, det koster ikke så meget, hvis du kan holde formen vedlige her i nedtrapningen med alternativ træning, så er der måske stadigvæk en chance ?? Håber på bedring. Vi ses. Jacob

  SvarSlet
 2. Phew - kan fornemme at du stresser godt og grundigt lige nu.

  Jeg tror du skal være helt realistisk og erkende at du ikke kommer under sub3 i Berlin, og dermed indse at Boston bliver, som du skriver, i 2015 istedet... og så ellers tage den derfra.

  Luk træningsprogrammet, og dermed de mange emails som kun giver endnu mere "dårlig samvittighed", ned!.

  Tag det stille og roligt den sidste tid mod løbet (du kan jo uden tvivl gennemføre de 42, i fornuftig tid, så...) - løb, i det tempo som du nu kan, og nyd oplevelsen i Berlin - også selvom tiden ender på 4 timer .. forbered dig på en god weekend, med konen, lidt god mad og masser af oplevelser - også udenfor løbet - og gem så ambitionerne om sub3 til et senere tidspunkt. Løb skal også være en oplevelse (...perfekt sightseeingtur i Berlin) - og, ikke mindst, en ikke-stressende nydelse!

  (..ved godt at det er svært, når man har høje ambitioner...)

  SvarSlet
 3. Kære Snob, jeg er overbevidst om at du når dine mål før eller siden. Det er surt du stadig har smerte og må cykeltræne, men hvem ved, hvor længe det varer, hvis du tager det roligt og klogt.
  Jeg forstår godt du ikke orker at heppe til løbet, det kunne jeg heller ikke. ...

  God bedring - mange gode tanker herfra

  SvarSlet
 4. Lige en lille opdatering. Jeg stod 55 min på min søsters crosstrainer i aftes og det var skønt og hårdt, og helt uden smerter, men også varmt, savnede den friske luft.

  Med andre ord er der altså stor fremgang, men stadig smerter ved at gå i hug og kontrollen er der endnu heller ikke helt.

  Michael, ja for pokker, det er stressende, og ærgerligt når man nu havde sat næsen op efter både at opleve Berlin Marathon og hele cirkusset, og måske sætte ny PR. Boston var og er stadig planlagt til 2015.

  Jacob, hvor ville jeg forfærdeligt gerne halse efter dig derude. Du er sgu blevet for hurtig for mig. RESPEKT!

  Karina, tak for tilliden og også at du forstår mig!

  SvarSlet
 5. Fedt at høre der er stor fremgang - jeg ville give den gas på crosstraineren, hvis du har mulighed for det, for at holde formen kørende. Det minder faktisk ret meget om løb, og marginalt hvad du mister ifh. at løbe.

  Krydser fingre for bedring :)

  Jacob

  SvarSlet