søndag den 30. juni 2013

Uge 26 - Next Stop Berlin, del 2


Endnu en skøn uge overstået. Og ovenfor endnu et billede af en af Berlins mange attraktioner, hvis man skulle være i tvivl er det her Siegessäule, der er vist.

Denne uge bød også på lidt mere festivitas for ældstedatteren, der i forrige uge fyldte 10 og når vi nu ikke kan finde ud af at begrænse os, er denne runde dag blevet fejret hele tre gange. Det til trods er det i denne uge blevet til 82.5 km.

Jeg har egentligt besluttet mig for ikke at aflægge en fuld beretning af ugens træning, for det er jo min træners levebrød, som jeg derved ville blotlægge, men jeg kan da godt afsløre, at den har stået på en god blanding af progressivt løb, jogging, temposkift, lidt mere jogging og så fremdeles.

Ugens højdepunkt var lørdagens træning som foregik i regn fra start til slut, let regn til at starte med men med tiltagende styrke, så til sidst var jeg gennemblødt. 20 min opvarmning, 5 km temposkift for hver 500 m og så afjogging. Træningen gik godt, ingen problemer med uret denne gang og da jeg vendte næsen hjemad, fik jeg i et sving det meste af en stor vandpyt (sø) udover mig. I modsat retning holdt flere biler i kø og jeg kunne ikke andet end grine og smile til mine tilskuere. Hvorfor blive sur? Jeg var jo allerede gennemblødt!

Næste uge byder så på endnu mere af ovenstående og langsomt har jeg også lært at spise mere, så der er fremskridt på mange fronter.

Min elev, som jeg har glemt at fortælle om, er også i formfremgang. (Nu gør jeg det lige kort; han har længe næret et ønske om at lære at løbe. Når han forsøgte sig, føltes det forkert forstået på den måde, at rytme/ambition/kondi/tålmodighed slet ikke spillede sammen, hvorfor jeg har bedt ham viske tavlen ren og begynde forfra. Jeg har tillige lavet ham et program og løbeteori (30 siders læsning), fundet ruter til ham af forskellig sværhedsgrad og så ellers sendt ham af sted) Var det kort? - Nuvel, han er snart i stand til at løbe 5 km uden pause, men elevens ben er ømme, så nu må jeg hellere snart besigtige ham og lære ham lidt udstrækningsøvelser (ikke at jeg selv hver gang strækker ud, men nu skal han jo gøre, som jeg siger og ikke som jeg gør)

Mere om såvel min træning som elev skal nok følge senere. Men al den selskabelighed og et par glas rødvin af en 6 år gammel Ripasso har gjort denne gamle mand, Deres snob, træt.

Så godnat!

9 kommentarer:

 1. Flot løbeuge igen - og indsats. Herligt med lidt info og billeder om/fra Berlin. Så kan jeg lære lidt inden jeg besøger byen første gang !! PS: Udstrækninger er også stærkt overvurderede, jeg orker dem ikke (og tror ikke rigtigt på dem..hehe) Ripasso derimod er en helt anden snak - det bifalder jeg ! Hilsen Jacob

  SvarSlet
  Svar
  1. Er også glad for en god ripasso, næsten hellere det end amarone, men den her var skuffende og heldigvis var der ingen gæster til at dele den tvivlsomme fornøjelse med.

   Ang. ernæring har Claus forresten fortalt, at et glas vin i ny og næ ikke gør skade, så det vakte glæde for den mandlige del af min lille husstand!

   Slet
 2. Jeg forudser, at du bliver flyvende i Berlin! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vide om man må det, altså flyve? ;o)

   Slet
 3. Hej Snob, spiser du "bare" mere, eller spiser du anderledes? Har du nogle "hemmelige våben" du vil ud med?

  Jeg har vinklub fredag og skal løbe Mols Bjerge lørdag, så jeg håber træner Claus har ret... men det bliver nok også til mere end et glas...

  Hvordan har din krop det med den øgede mængdetræning?

  Forsat god træning :)

  SvarSlet
 4. Jeg spiser bare mere. Og nu hver morgen står den på havregryn. Tidligere vekslede jeg mellem A38 med müsli, men nu vil jeg være sikker på at få fibre nok.

  Nu er jeg ikke så voldsomt op i mængde endnu, jeg frygter lidt de uger med 100-120 km, sådan en som Jacob fra min klub er jo allerede op på den mængde. Så foreløbigt er der absolut ingen problemer med kroppen.

  Bare pas på, det ikke bliver til flere flasker.... ;o)

  SvarSlet
 5. Med hensyn til kost så vil jeg sige - jeg tror du vil opleve med den øgede mængde at du får behov for at spise mere. Det kræver en masse energi at tilbagelægge så mange kilometer, og rødvin er der jo også energi i :) Jeg oplever ihvertfald at jeg nærmest konstant føler mig sulten på trods af jeg synes at jeg spiser rimeligt sundt og mange "langsomme" kulhydrater og mange måltider henover dagen. Jeg vil stadig gerne smide lidt kilo - men tror det er en dårlig kombination at træne til marathon og samtidigt forsøge at slanke sig, så det vil jeg ikke fokusere på, vil være sikker på jeg får nok energi indenbords til at restituere fornuftigt og få maksimalt udbytte af træningen. En anden ting du bør have fokus på - er at sikre at du får nok søvn, men det kommer nok også automatisk, når du øger mængden en del :) Hilsen Jacob

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes, jeg spiser konstant, men kosten har bestemt min opmærksomhed; jeg behøver vist ikke være bange for at tage på.

   Og ja, søvn skal der til... Så nu, en lille morfar på et kvarter...

   Slet
 6. Håber træningen kører for dig - venter spændt på del III :)

  SvarSlet