onsdag den 19. december 2012

Uge 49+50 og en præsentation af mit nye legetøj


Jeg ville jo gerne i stedet for viste sko-foto have vist et billede af en ung, smækker tøs på 21 år og altså have kaldt hende mit nye legetøj, men desværre ikke. Og jeg ved ikke, hvad konen ville sige til det. Eller jo, det tror jeg egentligt godt, at jeg ved.

Så helt ærbart, er mit nye legetøj et par fuldblods trailsko. De kunne fåes i diskrete farver, men udseendet er jo halvdelen af det, sådan havde jeg det også i min tid som racercyklist, racer, tøj, hjelm og sko matchede, så hvorfor ikke vælge et par med lidt hidsige farver?

Børnene var vilde med dem. Det er sjældent, at de kommenterer mit løbetøj, men de her sko kaldte på deres opmærksomhed og således steg jeg lidt i graderne på deres "sejheds-barometer".

Nuvel, det kan godt være, at børnene var vilde med dem, det var mine fødder ikke. Jeg fik dem torsdag, løb 10 km om lørdagen og 14 km med klubben om søndagen og kom hjem med kæmpe vabel på højre fods hæl, en lille vabel på venstre fods lilletå og en blodvabel på højre fods svang.

Skoene er dog supersjove!

Man står supergodt fast, pånær ved steder med vand ovenpå is (jeg faldt søndag!), de er lette, men med de kraftige gummiknopper er det helt klart ikke en sko til asfalt, i den forbindelse vil jeg da gerne rette en stor tak til de rigtigt mange villaejere, der tænker mere på mig og mine trailsko end på svagtgående medborgere; således havde mange forsømt deres pligt til at rydde for sne og det nød både jeg og mine sko.

Uge 49 og 50 har stået på hhv. 44 og 40 km samt træning i Loop.

Jeg er jo gået lidt i vinterhi, men til foråret sættes der målrettet ind. Også med en kostplan, for når jeg træner 70-80 km er jeg konstant sulten og jeg tror ikke, jeg indtager de 2700-2800 kcal dagligt, som jeg har beregnet mig frem til.
I Loop blev jeg forresten målt og vejet. Det var kl 20, så vægten er måske i den høje ende. Men altså 65 kg, 183 høj, 13.5% fedt (så jeg kan godt tabe mig 8,7 kg mere, ik'?) og sidst men ikke mindst, så var min muskelmasse øget med 1 kg siden sidste måling i 2010.

8 kommentarer:

 1. naijj de er næsten lige så smarte som mine speed cross'er ;) Tillykke med dine.
  Jeg var ikke glad for mine på tur et og to, men er siden blevet mildere stemt. De er gode på mudrede skovstier, - det er bare længe siden jeg har været der. Glæder mig også til at prøve dem i sne.

  Tillykke med din super-fitte-form. Ikke dårligt. Det er "fedt" når man øger muskelmassen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er markant bedre end mine alm. løbesko, jeg må bare huske at tape mine fødder godt ind næste gang.

   Jeg regner med og håber på, at jeg smider 1-2 kg, når jeg sætter kilometre på igen til foråret. Og måske jeg derved er klar til bikinien?

   Slet
 2. ps jeg forsøgte at bage honningbrød den anden dag. Men suk, det faldt sammen og var ikke bagt igennem. Øv. Jeg har ikke noget målebæger, så det var på slump, og sikkert årsagen til miseren. Men jeg kunne smage på skorpen, at det kunne være blevet godt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Surt! Men kan du så se at få købt dig det målebæger, ellers må jeg sende dig en humpel og et glas marmelade op, næste gang jeg bager...

   Slet
 3. Ja - det er superfede sko, især i løs sne, eller på skovveje/stier, og især når det er smattet så står man altså fast. Jeg kommer til snart at investere i SpikeCross varianten også, så jeg kan stå fast på is også, men nu må vi se. Jeg har løbet rigtigt meget i mine den sidste uges tid, og har været spændt på om jeg ville kunne mærke noget til at løbe så meget i samme sko, og ikke i mine "mængdetræningssko", men det er gået perfekt.

  SvarSlet
 4. Jeg skammer mig da helt over min vægt - når jeg ser på din, og kan se vi er præcis lige høje :)og at jeg har hele 12 kg mere at slæbe rundt med, men der skal også gøres et voldsomt hug, hen over de næste par måneder, så jeg kan ramme en kampform omkring 72 kg. Det går allerede stærkt, bare det at alle "hurtige" kulhydrater er droppet, gør vanvittigt meget :)Kunne dog være sjovt at få målt fedtprocenten contra muskelmasse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jakob,

   en ting er højde og vægt, noget andet er jo bredde og kropsbygning. Jeg er spinkel, det er du ikke, og pas på med at tabe dig for meget, så får du bare konen på nakken!!! - Jeg taler af erfaring...

   Det er interessant at have tal på sin krop og udvikling, jeg ved ikke hvor nøjagtig den er, men i og med at samme vægt nu har målt og vejet mig to gange, så har jeg et sammenligningsgrundlag og kan se, at det går den rigtige vej.

   Speed cross som mængdetræningssko, ja du er vist ikke rigtig klog! ;o)

   Slet