tirsdag den 19. marts 2013

Uge 11 - pyramider og madDenne uge havde jeg overvejet at slutte af i Greve til Sydkyst Halvmarathon, men da jeg så vejrudsigten, gad jeg ikke betale for et løb, hvor der var mulighed for is på stierne og en kold vind fra havet. Samtidig er min form heller ikke helt i top, hvorfor jeg nok bare ville blive skuffet over ikke at kunne tangere min tid eller slå den.

Min form er dog opadgående.

Heldigvis! For jeg bliver snart løbet agterud af flere og flere i klubben, men det skal snart være slut. Og selv om søndagens træning foregik i stærk vind, så led jeg ikke i vinden. Klart var det sjovere at løbe med vinden i ryggen, men jeg oplevede ingen vejrtrækningsproblemer.

Ugens træning fordelte sig desværre kun på 3 dage, lørdagen havde konen reserveret. Men når nu jeg blev tvunget til at lege hjemmegående far, kunne jeg lige så godt få det bedste ud af det, og muntrer mig i køkkenet. Og sørme om ik' også der kom en fotograf forbi og sørgede for et godt foto af mig... Eller måske ikke, men så er der da lidt at kigge på for dem, der er til den slags!

Vi får sjældent sovs hjemme hos os, hvis der er gæster, byder jeg hellere på sauce(!), så da den stod på svin om aftenen, lavede jeg det på italiensk vis, se evt. svin og tomat, og børnene fik lov til at få smør på brødet, så ingen manglede sovsen.

Og den søde tand skulle jo heller ikke snydes, her stod den på fyldte chokolader og da konen kom hjem, godt vindblæst og med endnu en ny frisure, kunne jeg byde på hjemmelavet varm kakao.

Denne uges træning i tal:

Tirsdag: 15 km, tid. 1.09.38, gns. puls 151, 4.38min/km
- fokus var på at løbe langsomt, stille og roligt både op og nedad bakkerne

Torsdag: 15 km, tid 1.06.20, gns. puls 158 - 4.26min/km
- alle bakker blev løbet i høj fart, resten af ruten i roligt tempo

Søndag: 23 km. Blandet træning.
- i løbesko ud og hjem, og 12-13 km med klubben. Her stod den på pyramideløb. Først 500 m løb, så 1000 m, 2000 m, 1000 m og til sidst 500 m igen.

Pyramiden skulle løbes i lidt langsommere end 10 km-fart, for mig så det ud som følger:

617 m, tid 2.20, 3.48min/km
1170 m, tid 4.20, 3.41min/km
2020 m, tid 7.45, 3.50min/km
1120 m, tid 4.09, 3.43min/km
651 m, tid 2.24, 3.42min/km

Med andre ord altså ca. 500, 1000, 2000 m.

Det var god træning. Men jeg har tabt noget form og træneren mente også, at jeg bør give det nogle uger, før jeg får testet min iltoptagelse.

11. uge samlet set: 53 km.

5 kommentarer:

 1. Sikke tider, sikken en mand, sikke lækker mad :)
  Dine opskrifter lyder himmelsk.
  Må være helt ok at komme hjem til efter en dag ved frisøren.
  Selvom du ikke har ramt topformen, ser det da meget lovende ud for dig og den kommende sæson!

  SvarSlet
 2. Ja, desværre er det ikke mig, der har lagt krop til det foto. Gad ellers godt have så lækker en krop!

  Johh, men jeg glæder mig nu til, at jeg begynder at kunne spore reel fremgang, det vigtigste lige nu er ikke at forcere noget.

  SvarSlet
 3. Det koster helt sikkert noget "at ligge underdrejet" et par uger, men godt nok stadigvæk nogle heftige løbepas du får smidt afsted og fin fart. Du er hurtigt oppe i omdrejninger igen. Vigtigst er det helt sikkert, at du ikke trykker for hårdt på speederen, og træner for meget/for hurtigt.

  SvarSlet
 4. Ja, planen er at kopiere dig, men jeg er vildt dårlig til at løbe langsomt.

  4.37 min/km er noget nær det langsomste, jeg kan tvinge mig selv ned i. Måske du kan lære mig det?

  SvarSlet
 5. Jeg er helt overbevist om det er vejen frem, men afhænger også at hvor mange gange om ugen man er ude og slide løbeskoene, jo færre gange jo mere gas kan man give. Jeg har godt hørt en del har svært ved at løbe langsomt - men det synes jeg nu egentligt aldrig jeg har haft. Næsten alt mit løb i løbet af en uge går langsommere end 4:37. Jeg synes det er behageligt blot at jogge, men vigtigt er det stadigvæk at fokusere på løbestilen, at den er som hvis man løber hurtigt. Farten vil stadigvæk være der fra intervaller og tempoture.

  SvarSlet